Επικοινωνία: 2106721431

Υψηλάντου 36, Νέο Ψυχικό 15451, Αθήνα   Δείτε τον χάρτη

Φιογκάκια με αρακά


1  φλιτζάνι φιογκάκια  βρασμένα+ ½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο+ ένα φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης, λιαστή ντομάτα+ 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα+ 2 φέτες γαλοπούλα+ μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι+ ένα φλιτζάνι γιαούρτι+ γάλα (1-2%)+ 2 κουταλάκια μαγιονέζα+ ένα κουταλάκι μουστάρδα , ξύδι λευκό+ ένα κουταλάκι λάδι

για την σάλτσα ένα φλιτζάνι γιαούρτι+ γάλα (1-2%),2 κουταλάκια μαγιονέζα, λευκό ξύδι,1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδιΒράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο βραστό και αλατισμένο νερό για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Κρατάμε στην άκρη.Προσθέτουμε σε βραστό νερό που κοχλάζει τον αρακά και βράζουμε για 5 -7 λεπτά. Σουρώνουμε και τον ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, να κρυώσει τελείως. Τον προσθέτουμε στα μακαρόνια.Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα κομματάκια πιπεριάς Φλωρίνης, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τη γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Χρησιμοποιώντας ενα ποτήρι χτυπάμε με πιρούνι όλα τα υλικά της σάλτσας και ρίχνουμε την μισή στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε και κρατάμε στο ψυγείο.Όταν είναι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα και βγάζουμε την σαλάτα στο τραπέζι.