Επικοινωνία: 2106721431

Υψηλάντου 36, Νέο Ψυχικό 15451, Αθήνα   Δείτε τον χάρτη

Κεμπάπ λαχανικών


  • κεμπάπ λαχανικών- Πλένουμε τα λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Τα κόβουμε σε κύβους όπως το κρέας για σουβλάκια. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε στα 4 και τα ξεχωρίζουμε. Τα μανιτάρια τα αφήνουμε ολόκληρα ή, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση.Βράζουμε τους κύβους της μελιτζάνας σε ελάχιστο νερό για 2 λεπτά και τους στραγγίζουμε. Βράζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε ελάχιστο νερό για 6 περίπου λεπτά. Επίσης βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά), και όταν κρυώσουν λίγο τις κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή καλύτερα μέχρι την άλλη μέρα.

    Φυλάμε τη σάλτσα στο μπολ. Περνάμε τα λαχανικά σε καλαμάκια για σουβλάκι προσέχοντας να υπάρχουν όλα τα είδη λαχανικών σε κάθε σουβλάκι. Τα ψήνουμε στη σχάρα για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντας τα και αλείφοντας τα με τη σάλτσα με λάδι,  ξύδι, 3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
    1 κουταλάκι του γλυκού πολύ καυτερή μουστάρδα (Ντιζόν), 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι