Επικοινωνία: 2106721431

Υψηλάντου 36, Νέο Ψυχικό 15451, Αθήνα   Δείτε τον χάρτη

ΖΕΑΣ


                                                    ΖΕΑ

 

    Πρόκειται για ένα δημητριακό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την προστασία της υγείας.  Είναι το γνωστό δίκκοκο σιτάρι που από την αρχαιότητα ήταν το πιο διαδεδομένο δημητριακό.  Η καλλιέργειά του σταμάτησε στην Ελλάδα την δεκαετία του ’20 λόγω πιο οικονομικών και εύκολων καλλιεργειών άλλων δημητριακών, όπως του απλού σιταριού.  Τελευταία, έχουν αναγνωριστεί οι ιδιότητές του και έτσι έχει επανέλθει στην αγορά. 

 

«  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

ü  Μείωση χοληστερίνης

ü  Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων

ü  Πρόληψη καρκίνου

ü  Αντιμετώπιση διαβήτη

ü  Καλή λειτουργία πεπτικού συστήματος

ü  Ομαλή εμμηνόπαυση

ü  Διευκόλυνση στην απώλεια βάρους

ü  Καλή λειτουργία εγκεφάλου

ü  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

ü  Βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, καταστέλλει τις χρόνιες φλεγμονές

 

    Το δημητριακό ζέας έχει τις ίδιες ακριβώς θερμίδες με τα υπόλοιπα δημητριακά, αλλά πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά.  Επιπλέον, λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη, μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από όλους και ειδικότερα από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη (αυτοάνοσο νόσημα λόγω έλλειψης ενζύμου που προκαλεί πεπτικές διαταραχές κυρίως).

 

              Το δίκοκκο σιτάρι χρησιμοποιείται για τη διατροφή του ανθρώπου, αλλά  χρησιμοποιείται και ως ζωοτροφή. Χρησιμοποιείται για παραγωγή ενός είδους ψωμιού που έχει μεγάλη ζήτηση ιδίως στην Ιταλία και την Ελβετία. Επίσης, από το αλεύρι του γίνονται ζυμαρικά, μπισκότα και άλλα αρτοσκευάσματα.